MEĐUNARODNI PREVOZ POKOJNIKA

medjunarodni-prevoz-pokojnika

Za Vas vršimo prevoz preminulih u zemlji i inostranstvu specijalnim klimatizovanim pogrebnim vozilima. Zahvaljujući profesionalnosti, kao i ukupnom zalaganju u najtežim trenucima vašeg života, preporučeni smo od strane mnogih kao ozbiljna kompanija od poverenja. Vršimo prevoz u celoj Evropi, do sad smo radili u državama kao što su: Austrija, Bugarska, Belgija, Grčka, Danska, Italija, Makedonija, Nemačka, Rumunija, Turska, Francuska, Hrvatska, Holandija, Crna Gora, Švajcarska… Uspešno smo organizovali u više navrata prevoz posmrtnih ostataka iz SAD i Kanade. Trudimo se da cene nasih usluga budu dostupne svima, a isto tako i dinamika placanja. Mi smo tu da vam pomognemo u tako teskom trenutku i da svoje drage ispratite na dostojanstven nacin.

Administrativni poslovi vezani za prevoz preminulih lica u inostranstvu

Nase pogrebno preduzece Flora uz uslugu prevoza iz inostranstva obavlja pribavljanje svih potrebnih internacionalnih dokumenata neophodnih za medjunarodi prevoz pokojnika. Isto tako umesto Vas u Srbiji organizujemo kompletnu procediru vezanu za sahranu vaseg preminulog. Da bi se lice koje je preminulo prevezlo za Srbiju iz bilo koje zemlje potrebno je obezbediti odgovarajuci dokument (tzv. sprovodnica) iz Ambasade Republike Srbije.

Zahtev za izdavanje sprovodnice se podnosi u Ambasadi ili konzulatu Republike Srbije u mestu prebivalista preminulog.

Što se tiče potrebne dokumentacije za dobijanje sprovodnice potrebno je priložiti sledećа originala dokumenta:

  • Pasoš preminule osobe;
  • Zahtev pogrebnog preduzeca angazovanog od strane rodbine preminulog lica i ovlascenog za transport posmrtnih ostataka. U zahtevu treba biti navedeno gde ce se sahrana obaviti i kojim ce putem transport biti izvrsen;
  • Izveštaj lekara o uzroku smrti;
  • Izvod iz maticne knjige umrlih izdat od strane nadleznog organa zemlje u kojoj je preminulo lice imalo prebivaliste;
  • Dozvola za prenos tela u inostranstvo izdata od nadleznog organa zemlje u kojoj je preminulo lice imalo poslednje prebivaliste;
  • Potvrda o obezbedjenom grobnom mestu u Republici Srbiji
  • Za eventualni prenos urne u Srbiju potrebno je takodje obezbediti sprovodnicu, za cije izdavanje treba priloziti potvrdu o kremaciji, kao i svu gore navedenu dokumentaciju.

Pored standardnih pogrebnih usluga, vršimo prevoz preminulih osoba iz inostranstva, odnosno iz svih evropskih zemalja.
Usluge našeg pogrebnog preduzeća obavljaju se na nivou svetskog standarda.